Вкусна и здравословна пица

pizzaАко човек се сети за чудесна пица първо и най-важно идващо му на ум, задължително е „нездравословна“. Една пица без съмнение би могла да бъде много полезна, в зависимост от съставките и това как се прави.

Рецептата за здравословна пица е много елементарна и се свежда до подбора на правилните хранителни съставки. Точно преди да започнете да се тревожите за гарнитурата, е нужно да се замислите за тестото. Ще намерите различни типове тесто, но такова без глутен ще гарантира, че абсолютно всеки ще може да се радва на Творението ви. За огромно съжаление голям брой от тестата за пица с липса на глутен са с малък неприятен проблем – на вкус са ужасни. Тестото за пицата без глутен стандартно е твърде тестливо или пък адски хрупкаво и ронливо. Намирането на крехкият баланс между двете е понякога доста трудно. Добрата рецепта е тази, включваща различни типове брашно като тапиока , брашно от сорго или кафяв ориз. Другите елементи например кафява захар, морска сол, оризов ицет и зехтин ще добавят вкус към тестото и ще намалят изсъхването твърде много.

Веднага като приключите с тестото можете спокойно да почнете с гарнитурата – дебела или тънка, кръгла или квадратна.

Добрата рецепта е точно тази, която не прави гарнитурата суха твърде много. Печете докато тестото се вдигне, точно тогава вадите и добавяте всички останали компоненти. Сосчето за пицата е също значително важен. Бихте могли да откриете органични сосове за пица онлайн и в различни специализирани в сферата магазини. Бихте могли да си го направите сами, като изберете правилните домати, сложите чесън и билки и смелите . Вие преценявате колко гъст ще е соса и точно какви добавки ще се използват, например това може спокойно да ви даде по-пикантен или по-сладникав вкус. Плюса от самостоятелно направен сос е точно това, че не се получават много високи стойности на захар или натрий, съдържащи се в сосовете от буркан.

Относно сиренето – моцарела или козе сирене са класика. Спокойно можете да позлвате много или малко. Има варианти, които използват обезмаслено мляко, избягвайки допълнително съдържание на мазнини, от което просто нямате нужда. Сиренето е хубаво да обхваща колкото се може повече от пицата, гарантирайки Ви чудния вкус, който вие желате. Гарнитура могат да бъдат зеленчуци, като се започне от моркови и се стигне до гъби. Добавянето на повечко различни всеки път би ви помогнало да намерите на кои точно от тях да се доверявате повечко.

Сложете абсолютно всичко това обратно във фурната, докато сиренцето се размекне и се получи невероятна, полезна пица, създавайки от нищото.

Но ако всичко това ви изглежда трудно, можете да се доверите изцяло на Мелниците и техните страхотни пици с опция за изпращане до вашия дом!

Натиснете тук: http://melnicite.com/superfood/